Mad og Sundhed

Valsemøllen og bagning

Nu kan jeg godt lide at bage, ikke bare en småkage eller sandkage i ny og næ, men for det meste alt det brød vi spiser i vores familie. så ved jeg at jeg dels får det økologiske mel og alle de økologiske ingredienser der hører til – jeg ved hvad det er jeg kommer til at putte i min og i min families mund, og jeg behøver ikke først læse en indholdsfortegnelse inden jeg køber det. Det hele begyndte med at jeg ville til at lave vores brød selv, og her skulle jeg lige finde stedet hvor jeg kunne få den helt rigtige opskrift – så det var faktisk helt tilfældigt at jeg landede på https://www.valsemollen.dk/ men der var godt nok mange dejlige tips og tricks til hvordan man bager dels med almindeligt mel men også hvordan man mestrer en surdej.
Jeg fik gode råd til mit hjemmebag på Valsemøllens hjemmeside, og der stod en hel del om de forskellige slags mel man kan anvende – i begyndelsen havde jeg jo bare bagt med det almindelige mel fra købmanden, men jeg skal love for at der gik sport i mit hjemmebag og hvad det var for en meltype jeg anvendte – og jeg kan kun sige at det kan godt svare sig at undersøge tingene lidt mere, for mit hjemmebag er blevet væsentligt bedre.

Det at bage brunkager fra bunden af, kræver nok at man giver sig tiden til det, og jeg tænker at man kun gør det, når du elsker at bage – for det tager tid og kræver lidt tålmodighed. Men for mig syntes jeg at det er lidt af en udfordring, at se om man kan få lavet de figurer eller kagehus af brunkagedej – men det er sjovt, også selvom det ikke altid lykkes helt.
Så er jeg også begyndt at bage mine egne pizzabunde, og det er altså noget helt andet end dem man køber frosne – og nogen gange så tager jeg mig selv i at jeg står som dem nede i pizzeriaet der står og jonglerer med pizzadejen så den får den størrelse som den skal have.

Comments are closed.

0 %